Wanneer je in verwachting bent van je kindje, kan je eigenlijk niet vroeg genoeg beginnen met de inrichting van de babykamer. En eigenlijk moet je er ook wel op tijd mee beginnen, want er is ontzettend veel waar je uit kunt kiezen. Daarnaast geef jij jezelf ook genoeg tijd om op zoek te gaan naar de beste webshops en de meest handige inrichting voor de babykamer. Wij helpen je alvast op weg met een klein overzicht van de must haves die jij zeker in huis moet halen vanaf de zesde week van de zwangerschap.

De inhoud van de lades 

Dat je voor een babykamer meubelen zoals een wieg, commode en een kledingkast nodig hebt hoeven wij jou niet te vertellen. Maar zorg dat je ook de nodige essentials aanschaft voor in de lades. Naast rompertjes, luiers, shampoo, bodylotion en wasgel heb je nog andere dingen nodig om de kleine te verzorgen. Zet daarom ook vooral een nagelvijl, nagelknipper, digitale thermometer, billendoekjes, hoeslakens, dekens, sokjes en mutsjes op je lijstjes. En natuurlijk hydrofiele doeken, want daar kan je volgens veel moeders nooit voldoende van in huis hebben. 

Een plek voor jezelf 

Bij de inrichting van de babykamer houd je natuurlijk rekening met de behoeften van je kleine spruit. Maar zorg er ook voor dat er wat ruimte voor jou overblijft om bijvoorbeeld je kindje te voeden. Dit kan bijvoorbeeld door een luxe fauteuil in een hoekje neer te zetten. Wil je eens wat anders? Een schommelstoel is ook helemaal terug van weggeweest. Zo kan jij al wiegend je baby in slaap krijgen en genieten van het heerlijke moment samen. 

Ontspanning voor je baby

Krijg jij je kleine spruit moeilijk in slaap? En helpt wiegen niet altijd? Dan is een baby hangmat zeker het proberen waard. Deze kan je boven het ledikanten hangen, of op een standaard wanneer je kindje al wat ouder is. Je zult zien dat er genoeg keus is wat betreft kleur, zodat er altijd wel een variant bij de tinten van de babykamer past. Houd echter wel rekening met de richtlijnen op het gebied van veiligheid en laat je kindje nooit onbewaakt achter in de hangmat. 

Bron: https://babyopkomst.nl/