Vrijwel iedere baby draagt een romper en dat is ook niet zo vreemd. Rompertjes zijn magische kledingstukken die comfortabel zijn voor de baby en handig zijn voor ouders. Heb jij al rompertjes in huis gehaald of twijfel je nog aan het nut van de romper? In onze blog zetten we alle voordelen van rompertjes voor je op een rijtje.

Optimaal comfort

Het kind ervaart optimaal draagcomfort als je hem of haar een rompertje aantrekt. Een romper is in de basis lekker zacht en het zorgt ervoor dat de baby het lekker warm heeft. Omdat een romper uit één deel bestaat, kan een kindje geen blote buik of rug krijgen als hij of zij beweegt. Voor de ouder is dat ook prettig, want met een romper hoef je jouw kind ook niet continu in de gaten te houden!

Een romper is handig bij luiers verschonen

Omdat de onderzijde van een romper makkelijk open te maken is kun je ook de luiers eenvoudiger verschonen. Zonder dat je het kind hoeft uit te kleden. Aan de onderzijde zitten vaak handige drukknoppen. Zelfs onhandige papa’s weten daar wel raad mee! Daarnaast is het ook prettig dat een romper de luier op zijn plaats houdt en dat voorkomt vervelende lekkages.

Overslagromper is nog makkelijker

Een overslagromper is nog makkelijker, omdat je de romper om het kind heen kunt slaan. Zo hoef je niet het hoofdje er doorheen te duwen. Je trekt het rompertje aan als een soort jas. Handig, toch? Daarnaast zitten deze rompertjes net zo warm als een reguliere romper.

Let op het materiaal van een romper

Het is wel belangrijk dat je goed kijkt naar van welk materiaal de romper is gemaakt. Het beste kun je kiezen voor rompertjes van katoen, omdat deze stof goed ademt en vocht absorbeert. Daarnaast zijn katoenen rompertjes ook lekker zacht. Rompertjes van synthetische stoffen ademen minder goed en zijn ook minder comfortabel voor de baby.

Rompertjes voor ieder seizoen

Er is zoveel keuze in verschillende soorten rompertjes dat je voor ieder seizoen wel een geschikte romper kunt vinden. Rompertjes met korte mouwen zijn perfect voor in de zomer terwijl een romper met driekwartsmouwen beter zijn voor de nazomer. Voor in de winter is het logisch dat je rompertjes met lange mouwen gebruikt.

Hoeveel rompertjes heb je nodig?

Rompertjes heb je in veel soorten en maten en aan één romper heb je zeker niet voldoende. De romper moet je vaak wassen en verversen als het kindje knoeit of een ongelukje heeft gehad. De meeste ouders kiezen voor minimaal drie rompertjes, maar je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Ouders maken er soms ook een sport van om voor iedere dag van de week wel een andere romper in de kast te hebben liggen.

Waarom babykleding bij Schattige Babykleertjes kopen?

Bij Schattige Babykleertjes staat de klant centraal en wij bieden een groot assortiment in babykleding aan. Van rompertjes tot aan shirtjes en van babyschoentjes tot aan zomerjasjes. Daarnaast bieden wij babykleding van bekende merken aan en versturen wij de producten als een cadeautje voor jezelf en jouw kindje. Verzendkosten zijn bij besteding van € 40,- of hoger ook gratis! Daarnaast kun je kiezen voor veilige en bekende betalingsmethoden en kun je bij ons ook achteraf betalen via AfterPay. Ben jij de volgende klant die wij in onze webshop mogen verwelkomen?